ScreenHunter_05 Apr. 01 22.36

Wat doen jullie nu juist?

Ik leg me net zoals vroeger vooral toe op het assembleren van MTB wielen, maar ook Race-, Gravel of Reiswielen kunnen gemaakt worden. Mijn expertise ligt vooral bij lichte performante wielen waarbij de nodige aandacht en controles nodig zijn om een high end product af te leveren dat alle verwachtingen overstijgt en dat blijft presteren.
Heb je echter problemen met gewone wielen of e-bike, neem gerust contact op.

De markt

Ik volg de markt op de voet, net zoals vroeger fluctueren producten en kwaliteiten, net zoals vroeger zal ik meegaan en afstappen wanneer een product minder performant wordt. Niet alles wordt altijd maar beter bij vernieuwing, het is een gave om kritisch te blijven.

Herstellen

Herstellen van eigen wielsets is evident, maar ook aangeleverde wielen of herspaken of upgraden van wielen is mogelijk. Er zal altijd wel overleg gebeuren, zien of een herbouw haalbaar is naar kwaliteit en prijs.

Help op afstand

Het lijkt misschien onmogelijk, maar door de Corona crisis waren veel mensen genoodzaakt om op korte termijn aan te passen en thuis te werken. Dit heeft ons geleerd dat expertise en helpen op afstand mogelijk is. Met de huidige communicatiemiddelen is meekijken alvast een struikelblok minder .
Geen tools? Misschien zijn die ook niet nodig? Maar we selecteerden een heel betaalbare toolset, zo kan je zelf de nodige metingen doen en kunnen we zelfs op afstand advies geven.

Opleiding

In huis, het is de bedoeling om opleidingen te organiseren, het opzet moet nog uitgewerkt worden, dit voor leken met kennis nihil, maar ook voor de fietshersteller die zich wil bijscholen. Het eerste onderdeel is uiteraard een beetje theorie en dan kunnen we met geselecteerde onderdelen aan de slag gaan onder begeleiding. Dat kan vanaf de start met spaken knippen en op lengte maken met de Spoke Cutting & Threading (SCT) machine. Verder gebruiken we de Tensio’s en het meetprogramma. de bedoeling is om op zelfstandige basis een eigen wiel af te werken tot het leggen van de spoke tape en installeren van een ventiel. Dit kan uitgebreid worden met banden opleggen en nog persoonlijke bijkomende vragen Heb je interesse in een opleiding, laat het dan even weten via de contactpagina.

Deel dit bericht

Scroll naar boven