Veelgestelde Vragen

Spaken maak ik op maat, ook los geleverd. Dus knippen op lengte en nieuwe draad rollen

Met onze Spoke Cutting and Threading Machine kunnen we een aantal mm van gebutte spaken knippen en nieuwe draad rollen. Ook opschonen zonder knippen…. Dat kan zowel voor 1.8mm als voor 2.0mm spaaknippels. Voor gebutte 1.8mm spaken en niet gebutte 2.0mm kan dat ook in het midden van de spaak en dus op elke lengte. Voor exotische uitspattingen kan dat bv. ook op 100mm.

Wielen laten nameten, herspaken of herstellen, dat kan allemaal, registreer via contact aub.
Eventueel kan hulp op afstand ingeroepen worden. Het is belangrijk goed te omschrijven wat het probleem is waarmee je worstelt en ook weer te geven welke tools je bij de hand hebt.    
Beschik je over een wielrichter, spaaksleutel, spaakspanningsmeter, degelijke griptang liefst met vlakke bekken, Loctite…

Crash garantie op wielen, vanaf levering/factuurdatum voor een periode van 3 jaar op herbouw van het wiel of wielset.
Geldig voor alle volledig nieuw gebouwde The Wheel Stuff wielen.

– 3 jaar vanaf de levering/factuurdatum
– Wielen dienen een opvolghistoriek te hebben, alle onderdelen geleverd door The Wheel Stuff. Referentie naar onze facturen.
– Overdraagbaar op volgende eigenaren
– Defecte / geruilde onderdelen worden niet geretourneerd
– Douanekosten worden niet vergoed
– Er is geen wettelijke aanspraak op terugbetaling

1. Wij controleren uw claim en vertellen u welke onderdelen u nodig heeft voor reparatie
2. U bestelt de onderdelen via onze winkel
3. U stuurt ons het wiel op eigen kosten
4. We herstellen de wielen met de onderdelen uit uw bestelling.
5. Er kunnen extra kosten in rekening gebracht worden voor het terug dichtmaken van de velgen, het monteren van banden en het tubeless product dat we hierbij gebruiken als ook het monteren van schijven en  cassettes en eventueel het monteren van het wiel(en) in de fiets.

Crash vervangingsprogramma op carbon velgen

–  Wij volgen de kortingen en procedures die voorzien worden door de verschillende leveranciers bij crashes. Deze zijn verschillend voor elke leverancier, meestal bedragen deze tussen 30 en 50% van de waarde van de nieuwprijs op het moment van de crash.
Elke leverancier heeft zijn eigen methode van evaluatie en het bekomen van de te vervangen component. 
In elk geval doen wij er alles aan om de totale kost voor het vervangen van een velg zo laag mogelijk te houden voor u als klant.
 
– zie ook boven voor voorwaarden

Deze specifieke garantiebepaling mbt wielen maakt deel uit van onze algemene voorwaarden:

Garantie vervalt bij onjuist gebruik van de wielen, dit houdt onder meer in en is niet beperkt tot de volgende opsomming; puur optische beperkingen, normale slijtage, max berijdersgewicht overschreden, schade door impact of valpartij of oneigenlijk gebruik, geen of te weinig onderhoud, eigenhandig of door derden bewerkt, beschadiging van de velg door te veel druk op band, beschadiging aan wielen en velgrand door niet aangewezen tools, wanneer serienummer van productie verwijderd werd en niet overeenstemt met uw factuur. Sommige banden monteren moeilijker dan andere types en merken, dit valt buiten de verantwoordelijkheid van The Wheel Stuff BV, ook indien dit schade en verwondingen tot gevolg zou hebben.

Wij maken wielen met de grootste zorg, ervaring en vakmanschap. 
Uw wielen werden dan ook gemaakt volgens de input en wensen die we van u hebben mogen ontvangen. Het is nu de bedoeling om er zorg voor te dragen het gebruik af te stemmen voor dewelke de wielen bedoeld zijn.

Onze onderdelen zijn van verschillende fabrikanten.

Het is aan de gebruiker om op geregelde tijdstippen controles uit te voeren en na te gaan of er geen afwijkingingen zijn.

  • Vóór elke rit check dat alle onderdelen goed zijn vastgedraaid.
  • Controleer voor en na elke rit of er geen schade is aan componenten.
  • Controleer de velg op scheuren, beschadigingen en oneffenheden.
  • Reinigen met een zachte handdoek en geschikte reinigingsmiddel (geen agressieve schoonmaakmiddelen)
  • Als u een afwijking of een probleem vaststelt,  gebruik dan niet langer de componenten en neem contact op met ons via onze contact pagina.
  • Wijzig of modificeer de componenten niet.

WheelStuff

Scroll naar boven