Luc532

Partners update Jan ’24

Hieronder links naar gelijkgestemde partners:

TrueGreenGritRacingTeam

https://www.instagram.com/truegr33ngrit/

Fietsen en dan vooral mountainbiken is al van mijn kindertijd een passie. Als 12-jarig jongetje ging ik langs bij alle lokale fietsenmakers om de nieuwste catalogussen mee te krijgen om dan van de nieuwste mtb’s te kunnen dromen. Ik rij wedstijden sinds mijn tienerjaren. Tijdens mijn studentenjaren had ik even genoeg van de prestatiedruk en ging ik bmx’en en dirtjumpen maar na talloze blessures was het wijselijk om dat voor bekeken te houden en stak de mtb-microbe terug de kop op.

Ik hou van technische omlopen, hoe technischer beter en gelukkig zijn de XC wedstrijden de laatste jaren zeer technisch geworden. De combinatie van de nodige techniek en het fysieke aspect vind ik echt fantastisch in de moderne XC wedstrijden.

Zeker op zo’n omlopen kan je niet zonder degelijke wielen en als snel kwam ik terecht bij Luc van The Wheelstuff. In 2008 reed ik voor Bikepoint/ Niner Benelux en kocht ik zelfs mijn allereerste 29” wielset bij Luc. Die set ging jarenlang mee en ik was dan ook zeer blij dat hij besloot om terug te starten met The Wheelstuff.

Met mijn éénmansteam, TrueGreenGritRacingTeam, wil ik de aandacht vestigen op duurzaamheid en ecologie in de fietssector. Dat is iets waar veel meer aandacht naartoe mag gaan in de fietsbranche. Topteams zoals Quickstep beweren dat ze klimaatneutraal zijn. Dit is ‘afgekochte’ klimaatneutraalheid en er wordt nauwelijks gekeken naar de impact van de productie van fietsframes en bv. fietsonderdelen.

Alle partners waarmee ik samenwerk zijn op de één of andere manier duurzaam, bovendien zijn quasi al mijn fietsen tweedehands aangekocht. Local Outerwear is een ecologisch verantwoord kledingmerk. Duurzaamheid betekent ook materiaal dat lang meegaat en dan kan je niet om The Wheelstuff heen: topwielen die zeer duurzaam zijn. Mijn trainer, Sofie Renier, zorgt er voor dat ik duurzaam omga met lijf en leden. Belasten wanneer kan en gas terugnemen wanneer nodig. Ik werk daarnaast al jaren samen met G-Bikes, één van de beste mechaniekers die er voor zorgt dat het materiaal jaren meegaat. Last but not least is er Urbikes, een topkerel die zorgt voor supervette paintjobs zodat oude frames, helmen, enz. nieuw leven in geblazen worden. Topcirculair dus!

Ik plan komend seizoen ’24 de 3 nations cup te rijden bij de masters 1, de zwaarste competitiereeks in de Benelux/ Duitsland met een internationaal deelnemersveld. De afgelopen 2 jaren reed ik podium in de manche in Genk en de ambitie is om komend seizoen minstens even goed te doen. Daarnaast trek ik naar het WK singlespeed in Duitsland. Last but not least rij ik eind september nog de Transvésubienne, 1 van de oudste en zwaarste 1dagwedstrijden van Frankrijk, stevig klimmen maar vooral stevig afdalen, een echte ‘downcountry’ wedstrijd die de wielen zwaar op de proef zal stellen. Last but not least zijn het BK XC en het BK streetrace de hoofddoelen.

Egon will be supported by Erase hook Flange hubs with Berdspokes; together with Hyper Light 30mm rims

https://www.instagram.com/urbikes/

snakebiteparadise

/https://www.snakebiteparadise.com/

Welcome to Snakebite Paradise, a spot in the Julian Alps that seems to have been created just for doing what I love best: cycling.

I am Bram, founder of Snakebite Paradise.
As you might already know, I moved to Slovenia in 2019. For me, this exodus from Belgium was a very logical thing to do. Since as long as I can remember, I have loved cycling in every shape, way or form. I was always on the move with my BMX or later, my (various) mountainbikes. There is no bigger pleasure than sweating your balls off during the day, and relaxing at a bonfire with good friends & food in the evenings.

​Call me a modern caveman if you must, because I think of the great outdoors as one big playground. You can drop me in wild nature any time, I will still be having fun hiking, camping, climbing or building stuff with sticks and stones. In the past I spent a lot of my free time bouldering and climbing as well.

By now you can probably see why living in Slovenia with its steep mountain slopes and untouched nature is a dream come true for me.

​The good news for you is: I am willing to share.

mtbgids

mtbgids.be begeleide ritten op maat hoe je het wil technische, klimmen met persoonlijke begeleiding en bevoorrading met kleine groepen alles is mogelijk we doen alles zodat je met een smile naar huis gaat . Fiets workshops je fiets afstellen , onderhouden eerste hulp onderweg wij leren je het alle info op www.mtbgids.be

https://www.mtbgids.be/

Deel dit bericht

Scroll naar boven